DISTRIBUIȚI
Reuters

Fostul premier francez Manuel Valls, care urma să-şi anunţe marţi candidatura la primăria Barcelonei, ‘nu cunoaşte acest oraş’, a afirmat în aceeaşi zi, la Bruxelles, fostul lider separatist al regiunii spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Respect libertatea tuturor cetăţenilor europeni de a folosi regulile jocului democraţiei’, a afirmat Puigdemont, într-un interviu acordat AFP cu ocazia publicării unei cărţi despre criza catalană.


Citește și : Zeci de pompieri mobilizaţi pentru a stinge un incendiu izbucnit la un centru de agrement din nordul Londrei

‘Poate el să fie candidat? Da, însă este un candidat care nu cunoaşte Barcelona, care nu a cunoscut Barcelona, şi care, din contră, este cunoscut în Franţa şi care cunoaşte Franţa’, a continuat el în limba franceză.

‘Pentru a şti cine este Manuel Valls, ce poate el oferi, este suficient să ascultăm ceea ce spun francezii despre el’, a mai afirmat fostul lider catalan, care s-a refugiat anul trecut în Belgia, după ce guvernul spaniol l-a destituit după tentativa nereuşită de secesiune a Cataloniei de la 27 octombrie.

Pentru a avea o idee ‘despre ceea ce vrea să aplice Manuel Valls într-un oraş pe care nu-l cunoaşte, este suficient să vedem care este opinia compatrioţilor săi francezi cu privire la activitatea sa, angajamentele şi politica sa’, a adăugat el.

Citește și : Azerbaidjanul condamnă desfăşurarea unor exerciţii militare în Nagorno-Karabah

Manuel Valls urma să-şi anunţe marţi la ora 19:00 locală (17:00 GMT) candidatura la primăria oraşului Barcelona, în centrul istoric al celui de-al doilea oraş ca mărime din Spania, unde s-a născut în urmă cu 56 de ani.

Alegerile municipale din Spania sunt prevăzute să aibă loc în mai 2019.