DISTRIBUIȚI
AFP

Fostul lider separatist al regiunii spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a revenit sâmbătă în Belgia şi a promis să continue „să apere cauza dreaptă a poporului catalan”, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Nu este capătul călătoriei. Voi călători până în ultimul colţ al continentului nostru pentru a apăra cauza dreaptă a poporului catalan”, a declarat Puigdemont în engleză, într-o conferinţă de presă la reprezentanţa Cataloniei din cartierul european al Bruxellesului.


Citește și : Viktor Orban spune că „nu vrea o Uniune Europeană condusă de Franţa”

Înainte de conferinţa de presă, liderul separatist s-a întâlnit în cursul dimineţii cu membri ai guvernului catalan şi cu foşti miniştri în exil.

El urmează să se deplaseze în cursul după-amiezii la Waterloo, în suburbia Bruxellesului, pentru o ceremonie de primire începând cu ora locală 16.00 (14.00 GMT).

Citește și : James Mattis: SUA nu au adoptat o politică în sensul schimbării regimului din Iran

La patru luni după arestarea sa în Germania în timp ce se întorcea în Belgia, venind cu maşina din Finlanda, liderul separatist catalan, în vârstă de 55 de ani, s-a întors acum la Bruxelles, în inima Europei, întărit de decizia Spaniei de a-şi retrage mandatul european de arestare împotriva sa.