DISTRIBUIȚI
Getty

Cardinalul Angelo Becciu, care a renunţat anul trecut la funcţia de prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor şi la drepturile funcţiei de cardinal, va fi judecat împreună cu alte nouă persoane pentru infracţiuni financiare, printre care delapidare, spălare de bani, fraudă, extorcare şi abuz în serviciu, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Printre cei judecaţi alături de Angelo Becciu se numără foşti şefi ai organismului de supraveghere financiară al Vaticanului şi doi brokeri italieni implicaţi în cumpărarea de către Vatican a unei clădiri într-o zonă de lux a Londrei.


Citește și : Cehia introduce teste PCR la intrarea în țară pentru persoanele nevaccinate

Becciu şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia în timpul unei anchete care a durat doi ani.

Potrivit dreptului canonic, papa a aprobat personal decizia preşedintelui Tribunalului Vaticanului de a-l pune sub acuzare pe Becciu. Acuzaţiile împotriva acestuia includ delapidarea şi abuzul în serviciu. O cetăţeană italiană care lucra pentru Becciu a fost de asemenea acuzată de delapidare.

În ceea ce îi priveşte pe brokerii italieni Gianluigi Torzi şi Raffaele Mincione, aceştia au fost acuzaţi de delapidare, fraudă şi spălare de bani. Ambii au negat acuzaţiile.

Citește și : Consiliul UE va organiza un summit dedicat relațiilor cu China și cu țările balcanice

Patru companii asociate cu inculpaţii, două în Elveţia, una în Statele Unite şi una în Slovenia, au fost, de asemenea, puse sub acuzare.

Procesul va începe pe 27 iulie la Vatican.