DISTRIBUIȚI
Residents line up for nucleic acid tests during lockdown, amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Shanghai, China, May 12, 2022. REUTERS/Aly Song

Carantina pentru călătorii care sosesc în China din străinătate se reduce de la circa 21 de zile la şapte zile petrecute într-un hotel, la care se adaugă trei zile de monitorizare la domiciliu, a anunţat marţi Comisia naţională de sănătate din această ţară, potrivit AFP, scrie agerpres

Noile reglementări reprezintă o schimbare majoră în ceea ce priveşte restricţiile de intrare în ţară impuse de China, care respectă de la debutul pandemiei o strategie strictă, denumită ”zero Covid”.


Citește și : Zelenski: A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc din Kiev

Autorităţile de la Beijing au închis frontierele internaţionale în momentul propagării noului coronavirus, iar numărul curselor aeriene care sosesc în China rămâne redus pentru a reduce numărul cazurilor importate.

În ultimii doi ani, călătorii care sosesc din străinătate au fost nevoiţi să respecte o carantină costisitoare într-un hotel sau centru special.

Potrivit noii politici de control şi de prevenire a COVID-19, această carantină, denumită ”centralizată”, a fost redusă la şapte zile.

Din aprilie, un număr în creştere de oraşe-pilot, printre care şi Beijing, au redus deja la zece zile perioada de carantină centralizată pentru persoanele care sosesc din străinătate.

Puţinele curse aeriene internaţionale sunt în continuare anulate frecvent, întrucât Beijingul aplică un sistem de ”întrerupere imediată a circuitului”, care presupune suspendarea legăturilor aeriene atunci când este detectat un anumit număr de pasageri pozitivi.

Noile reguli se aplică şi persoanelor desemnate drept contacţi pe teritoriul Chinei, unde o carantină strictă se aplică de asemenea în cartierele care raportează cazuri pozitive.

Citește și : Zelenski: A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc din Kiev