DISTRIBUIȚI
WOODTV.com

Slovenia introduce de sâmbătă carantina obligatorie pe o perioadă de 14 zilele pentru toate persoanele, cetăţeni sloveni sau străini, care intră pe teritoriul ţării, în contextul epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, scrie agerpres.

Potrivit guvernului, vor fi exceptate persoanele care se deplasează la locurile de muncă, şoferii care asigură transportul de mărfuri şi persoanele care traversează Slovenia fără a înnopta.


Citește și : COVID-19 în Franţa: peste 6.500 de decese și 27.432 de cazuri confirmate

Slovenia, care se învecinează cu Italia, Austria, Ungaria şi Croaţia, a raportat până acum 934 cazuri de infectare cu coronavirus şi 20 de decese. În urmă cu o săptămână a fost introdusă carantinarea obligatorie a persoanelor venite din zone cu focare de COVID-19, precum Spania.

Începând de sâmbătă, toţi cei care sosesc din afara ţării vor trebui să se izoleze în propriile locuinţe sau într-un hotel folosit pentru carantină, timp de 14 zile, perioadă în care rude sau voluntari le vor aduce cele necesare traiului. Încălcarea obligaţiei va fi sancţionată cu amendă de 400 de euro.

Citește și : Spania devine ţara europeană cu cel mai mare număr de cazuri de COVID-19

Slovenia a închis de la mijlocul lui martie toate şcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, sălile de sport, instituţiile culturale şi magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor. De asemenea, a fost suspendat transportul public.