DISTRIBUIȚI
Times of India

Fernando Simón, director al Centrului de Sănătate pentru Situații de Urgență, a anunțat că zone întregi ale unui mic cartier din provincia La Rioja, Spania, au intrat în carantină, măsură pentru prevenirea răspândirii coronavirusului după o înmormântare ținută în Vitoria, scrie expansion.com, potrivit mediafax.

Simón a explicat, într-o conferință de presă în care a prezentat situația privind COVID-19 în Spania, că acestea sunt „măsuri dificile și drastice”, însă necesare pentru că este vorba de un risc mare având în vedere că grupul acelor persoane au avut „contact foarte apropiat”.


Citește și : O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului

Oficialul spaniol a adăugat că guvernul regional deja început să pregătească măsurile necesare pentru ca acei oameni să poată începe carantina.

„Măsuri drastice au fost luate în La Rioja, sunt dificile însă au avut curajul să facă ceea ce este necesar”, a spus Simón, care a mai precizat că cele 39 de cazuri raportate până acum în La Rioja indică un risc mai mare de răspândire într-o regiune cu populație redusă..

Potrivit ziarului El Pais, înmormântarea care a avut loc în urmă cu două săptămâni în Vitoria a devenit cel mai mare episod de răspândire cu noul coronavirus înregistrat până acum în Spania.

Citește și : Dispută în Grecia între medici şi Biserică pe tema coronavirusului

Este vorba despre 39 de persoane care locuiesc în orașele Haro și Casalarreina din provincia La Rioja și cel puțin alte 25 din provincia Alava. În Haro, poliția a intervenit pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de izolare.

Specialiștii au explicat că este mai ușor ca virusul să fie răspândit la o înmormântare, având în vedere că oamenii care se adună au contact direct unii cu alții.