DISTRIBUIȚI
hotinfonow.com

Peste trei tone de cocaină provenind din America de Sud şi care urmau să sosească în portul Marsilia au fost confiscate în Italia în cadrul unei operaţiuni internaţionale de poliţie, a anunţat joi procuroarea din acest oraş din sudul Franţei, Dominique Laurens, citată de France Presse, potrivit agerpres.

Trei persoane care urmau să livreze drogurile în Franţa au fost arestate în apropiere de Marsilia, a adăugat ea în timpul unei conferinţe de presă cu şefa Oficiului francez antistupefiante (OFAST) Stephanie Cherbonnier şi, prin videoconferinţă, cu procurorul italian Giuseppe Creazzo.


Citeşte şi: Facebook îşi ANULEAZĂ conferinţa anuală pentru dezvoltatori

Drogurile ar fi putut valora 230 de milioane de euro la vânzarea cu amănuntul, potrivit OFAST.

Ambalată în 90 de pungi ascunse într-un container în mijlocul unei încărcături de piure de banane, cocaina a fost confiscată de carabinierii italieni în timpul opririi navei luni la Livorno (vestul Italiei).

Atunci, cocaina a fost înlocuită cu „produse de substituţie”, înainte ca acest container să plece spre portul italian Genova şi apoi către Marsilia, destinaţia finală, a precizat dna Laurens.

Joi dimineaţă, la Marsilia, după descărcarea containerului, trei bărbaţi au preluat ceea ce credeau că este cocaină. Ei au fost arestaţi la aproximativ 40 km vest de Marsilia, în timp ce descărcau pungile, într-o vilă.

Citeşte şi: După ce a pierdut 33 de soldaţi în Siria, Erdogan dă drumul refugiaţilor spre Europa

Chiar dacă drogurile au fost interceptate în Italia, operaţiunea s-a desfăşurat în Franţa şi constituie „cea mai mare captură de cocaină făcută vreodată în Franţa continentală”, a precizat Cherbonnier, subliniind că peste 50 de anchetatori au fost implicaţi în acest caz.

Cea mai mare captură de cocaină făcută vreodată de autorităţile franceze, 4,3 tone, s-a produs în 2006 în largul Insulei Martinica din Antilele franceze, la bordul unui cargou panamez.

În 2019, 14,5 tone de cocaină au fost confiscate în total în Franţa, un nivel record.