DISTRIBUIȚI
Salemgists

Poliția din Nigeria a descoperit capul tăiat al unui deputat care a dispărut săptămâna trecută în statul Anambra din sud-estul țării. Autoritățile nigeriene îi acuză pe separatiștii din zonă de comiterea unui val de omoruri și răpiri, potrivit CNN, informează mediafax.

Okechukwu Okoye, un parlamentar în adunarea statului Anambra din Nigeria, și asistentul său au dispărut pe 15 mai. Capul deputatului a fost găsit în weekend într-un parc din zona Nnewi South, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din statul Anambra, Tochukwu Ikenga.


Citește și : Rusia examinează în prezent planul de pace propus de Italia (viceministru rus)

„Parlamentarul a fost ucis. Capul său a fost găsit de-a lungul drumului Nnobi. Nu există încă niciun suspect în custodie”, a spus Ikenga.

Guvernatorul statului Anambra a oferit o recompensă de 24.000 de dolari pentru informații despre ucigași.

Violențele sunt frecvente în Nigeria. Răpirile pentru răscumpărare sunt numeroase în nord-vest, iar o insurgență islamistă durează de mai bine de un deceniu în nord-estul țării. De asemenea, la începutul acestei luni, bărbați înarmați au ucis și decapitat doi soldați în statul Imo din sud.

Citește și : Fosta şefă a diplomaţiei austriece îşi dă demisia de la Rosneft

Amnesty International a declarat anul trecut că forțele de securitate nigeriene au ucis cel puțin 115 persoane în sud-estul țării în primele opt luni ale anului 2021 și au arestat în mod arbitrar sau au torturat zeci de alte persoane.