DISTRIBUIȚI
hotinfonow.com

Şapte persoane au fost arestate în Belgia după capturarea a 4,18 tone de cocaină, săptămâna trecută la Rotterdam, cea mai mare captură a anului 2021 în acest port din Ţările de Jos, a anunţat miercuri Parchetul olandez, potrivit AFP şi agerpres.

Drogurile, a căror valoare este estimată la 300 de milioane de euro, au fost ascunse într-un container de banane sosit din Ecuador cu destinaţia Anvers (Belgia).


Citeşte şi: Poliţia din Kazahstan A ELIMINAT zeci de protestatari (VIDEO)! La Alamtî se aud focuri de armă – Black News

”4.060 de kilograme au fost găsite printre banane, iar după o analiză aprofundată alte 120 de kilograme au fost descoperite în pereţii containerului”, au explicat procurorii.

Descoperirea drogurilor a avut loc joi, 30 decembrie. Narcoticele au fost distruse în Ţările de Jos înainte de a pleca spre Belgia.

Poliţia judiciară federală belgiană a arestat luni şapte suspecţi – cinci belgieni şi doi britanici. Şase dintre ei se află în prezent în arest preventiv.

Citeşte şi: Washingtonul stă cu ochii pe Kazahstan şi îndeamnă autorităţile la ‘reţinere’ – Black News

Ancheta este continuată de poliţia judiciară din Anvers.

Organismul Uniunii Europene însărcinat cu combaterea infracţionalităţii a avertizat că Ţările de Jos şi Belgia tind să devină plăci turnante majore în traficul mondial de cocaină, în special cu sursa în Columbia.