DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţia franceză a descoperit în regiunea pariziană 140.000 de măşti de protecţie provenind din Ţările de Jos şi destinate vânzării ilegale, o captură record în Franţa de la debutul epidemiei de COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres.

Doi indivizi au fost arestaţi sâmbătă seara ”în timp ce descărcau mai multe cutii pentru a le depozita într-un pavilion” în Saint-Denis, la periferia Parisului, a indicat duminică o sursă din poliţie.


Citește și : Manifestații la Tel Aviv împotriva acordului Netanyahu-Gantz, cu respectarea distanţării sociale

Unul dintre cei doi, care s-a prezentat drept şef de companie în domeniul contrucţiilor, a explicat că a cumpărat măştile – dintre care 5.000 sunt de tipul FFP2 – din Ţările de Jos în schimbul sumei de 80.000 euro.

Intenţia era de a revinde măştile ”cunoştinţelor”, lucrători pe şantier.

Este vorba despre cea mai importantă captură de măşti de protecţie după introducerea interdicţiei de revânzare a lor şi rechiziţionarea stocurilor de aceste produse de stat, în cadrul eforturilor autorităţilor franceze de limitare a pandemiei de COVID-19. Motivul deciziei a fost ca măştile să ajungă în primul rând la personalul medical.

Citește și : Germania raportează 1.737 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

În luna martie, 32.500 de măşti provenind din China au fost confiscate într-un depozit în apropiere de Paris, iar 28.800 de măşti au fost descoperite într-un magazin dintr-un cartier comercial chinezesc, tot în regiunea pariziană.