DISTRIBUIȚI

Autorităţile saudite au confiscat 47 de milioane de pilule de amfetamină, dejucând „cea mai mare operaţiune de contrabandă cu o astfel de cantitate de droguri” din regat, a relatat miercuri agenţia oficială de presă, SPA, preluată de AFP, potrivit agerpres

Comprimatele erau ascunse într-un transport de făină, au ajuns în portul din capitala Riad şi apoi au fost transportate într-un depozit.


Citește și : Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa sunt iar în creştere

Au fost arestaţi şase sirieni şi doi pakistanezi, a precizat agenţia saudită de presă.

„Este cea mai mare operaţiune de contrabandă cu o astfel de cantitate de droguri într-un singur caz în regat”, a afirmat un purtător de cuvânt a Direcţiei saudite pentru controlul stupefiantelor, citat de SPA.

Agenţia nu a precizat dacă este vorba de captagon, un drog din familia amfetaminelor care face ravagii în Arabia Saudită şi nici nu a dezvăluit locul de provenienţă a încărcăturii sau data când a avut loc captura.

Comerţul cu captagon, produs în principal în SUA, a cunoscut o creştere exponenţială în Orientul Mijlociu în 2021, depăşind cinci miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un risc tot mai mare pentru sănătate şi securitatea regiunii, conform unui raport al New Lines Institute publicat în aprilie.

Citește și : Platforma de socializare a lui Donald Trump, INTERZISĂ în Google Play

În Arabia Saudită, considerată cea mai mare piaţă din regiune, serviciile vamale au confiscat 119 milioane de pilule anul trecut.

Marţi, ambasadorul saudit la Beirut, Walid Boukhari, a afirmat că regatul a confiscat peste 700 de milioane de comprimate de produse stupefiante provenite din Liban sau care au tranzitat această ţară din 2015.