DISTRIBUIȚI
NPR

Procuratura din Budapesta l-a acuzat de conduită criminală şi neacordarea de asistenţă victimelor pe căpitanul navei de croazieră implicate în coliziunea din mai de pe Dunăre, soldată cu moartea a 28 de oameni, majoritatea turişti sud-coreeni, informează Reuters şi MTI, potrivit agerpres.

Potrivit actului de acuzare făcut public joi, ucraineanul în vârstă de 64 de ani a dat dovadă de neatenţie la cârma navei, ocupându-se cu altceva timp de câteva minute, nu a păstrat distanţa necesară pentru a evita orice risc şi nu şi-a semnalizat intenţia de a depăşi cealaltă ambarcaţiune, un vas de agrement în care se aflau 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri de echipaj unguri. Ulterior, căpitanul nu şi-a îndeplinit obligaţia de a acorda asistenţă după coliziune, se mai adaugă în document.


Citește și: Manifestanții din Chile au luat cu asalt cel mai mare mall din Capitală – VIDEO

Procuratura cere nouă ani de închisoare pentru ucrainean şi alţi nouă ani de interdicţie de a conduce nave, dacă acesta îşi recunoaşte vina.

În seara de 29 mai a.c., nava de croazieră Viking Sigyn a intrat în coliziune cu nava de agrement Hableany (Sirena), coliziune în urma căreia au putut fi salvaţi şapte turişti sud-coreeni aflaţi la bordul celei de-a doua. Ceilalţi 28 de ocupanţi ai vasului Sirena au murit, iar corpul uneia dintre cele 28 de victime nu a fost găsit.

Citește și: Trump semnează legile care protejează protestatarii din Hong Kong. Reacția Chinei nu se lasă așteptată