DISTRIBUIȚI
Reuters

Căpitanul navei umanitare Lifeline, sosită miercuri în Malta cu peste 230 de migranţi la bord, va fi audiat luni de un tribunal maltez, a indicat vineri pentru AFP un purtător de cuvânt al guvernului din Valletta, potrivit agerpres.

Căpitanul navei, închiriată de o organizaţie neguvernamentală germană cu acelaşi nume, a fost acuzat de autorităţile malteze şi italiene de încălcarea regulilor prin refuzul de a se supune ordinelor gărzilor libiene.


Citește și : Tusk a avertizat-o pe May să ”pună cărțile pe masă” și să ajungă la un acord privind Brexit

El a fost deja interogat miercuri şi joi, dar a fost lăsat în libertate. Nava sa rămâne sub sechestru şi sub supraveghere, a declarat acelaşi purtător de cuvânt.

Autorităţile malteze au anunţat că şi-au încheiat operaţiunile de control al migranţilor debarcaţi miercuri şi că ţările care au acceptat să-i găzduiască vor trece acum la propriile controale, potrivit acestei surse.

Opt ţări europene au anunţat că vor primi aceşti migranţi: Malta, Italia, Franţa, Spania, Portugalia, Luxemburg, Belgia şi Olanda. Norvegia a spus de asemenea că este dispusă să primească o parte dintre ei.

Citește și : Donald Trump a trimis o scrisoare ameninţătoare mai multor aliați NATO, înaintea summitului de la Bruxelles