DISTRIBUIȚI
leggilo.org

Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch, folosită pentru salvarea migranților din Marea Mediterană, îl va da în judecată pe ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, pentru defăimare, a anunțat vineri avocatul acesteia, citat de Reuters, scrie mediafax.

Carola Rackete, un cetățean german în vârstă de 31 de ani, a încălcat un ordin al Armatei prin care i-a fost interzis să acosteze. Ea a ajuns cu nava Sea-Watch în portul Lampedusa, unde au debarcat cei 41 de migranți africani aflați la bord. Rackete a fost reținută imediat de către autorități și ulterior plasată în arest la domiciliu, însă miercuri o instanță a decis că aceasta nu a încălcat legea și a fost eliberată.


Citește și : Macron, gest de reconciliere cu jurnaliștii: nu va desfiinţa sala presei din Palatul Elysee

Salvini a numit-o în repetate rânduri pe Rackete „pirat” și „infractoare”, promițând să o expulzeze din Italia. Avocatul acesteia, Alessandro Gamerini, a declarat că a formulat o plângere împotriva acestuia. „Am pregătit deja plângerea împotriva ministrului Salvini”, a declarat el.

„Un caz de defăimare este o modalitate de a transmite un semnal. Când oamenii sunt loviți la buzunar atunci înțeleg că nu pot insulta pe cineva în mod gratuit”, a adăugat Gamberini, făcând referire la amenda pe care ar putea-o primi Salvini în cazul în care pierde procesul.

În replică, Salvini a acuzat-o pe Rackete că ea însăși ar fi încălcat legea. „Ea încalcă legile și atacă nave militare italiene și apoi mă dă pe mine în judecată. Pe mine nu mă sperie mafioții, cu atât mai puțin o comunistă germană răsfățată”, a spus acesta.

Potrivit Reuters, Rackete încă riscă să fie acuzată de înlesnirea imigrației ilegale și va fi audiată săptămâna viitoare de către o instanță din Sicilia.

Citește și : Noi probleme pentru Salvini: Nava unui ONG german cu 65 de migranţi la bord se îndreaptă spre Italia