DISTRIBUIȚI
The Straits Times

O cantitate record de opt tone de solzi de pangolin şi peste 1.000 de colţi de elefant a fost confiscată dintr-un container maritim în Hong Kong, au informat oficialii locali, citaţi de BBC, potrivit agerpres.

Containerul, provenind din Nigeria, care conţinea, potrivit documentelor oficiale, carne de vită congelată, a fost descoperit în urma unei informaţii primite de la o persoană anonimă.


Citește și : Acuzaţii de cenzură la Kiev, după demiterea directorului televiziunii publice ucrainene

Încărcătura ilegală are o valoare estimată de circa 8 milioane de dolari (6 milioane de lire sterline).

Potrivit oficialilor, un bărbat şi o femeie de la societatea comercială care efectua transportul au fost arestaţi în acest caz.

Solzii de pangolini, un mamifer pe cale de dispariţie, care se hrăneşte cu furnici, sunt preţuiţi în unele părţi ale Asiei, unde sunt folosiţi în medicina tradiţională.

Potrivit oficialilor vamali, containerul, a cărui destinaţie era Vietnam, conţinea o cantitate record de solzi de pangolin, considerat animalul cel mai afectat de braconaj la nivel mondial.

Citește și : Ministru ungar, decorat cu Legiunea de Onoare, într-o ”apropiere discretă” dintre Budapesta și Paris

Circa 100.000 de pangolini sunt omorâţi în fiecare an pentru ca solzii lor să ajungă în Vietnam şi China.

Cu o zi în urmă, autorităţile din Uganda anunţaseră capturarea unei cantităţi impresionante de fildeş şi de piei de pangolin şi arestarea a doi suspecţi vietnamezi.