DISTRIBUIȚI
Kyodo

Autorităţile japoneze au anunţat vineri că au confiscat 400 de kilograme de cocaină în portul Kobe (vest), o captură fără precedent a cărei valoare este estimată la opt miliarde de yeni (66 de milioane de euro), relatează AFP, potrivit agerpres.

”Este un record, în termeni de volum” pentru confiscare de cocaină în Japonia, a declarat un purtător de cuvânt al vamei nipone.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

Recordul anterior a fost în august, când au fost găsite 177 de kilograme de cocaină într-un alt port din prefectura Aichi (centrul arhipelagului nipon).

Originea şi destinaţia finală a noii capturi, descoperită în octombrie, nu se cunosc deocamdată şi ancheta este în curs de desfăşurare.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

Este posibil ca traficanţii să fi trimis transportul către portul Kobe din greşeală, au afirmat surse apropiate anchetei citate de agenţia de presă niponă Kyodo, potrivit cărora cocaina a fost găsită în containere maritime.

Traficul şi consumul de stupefiante sunt foarte sever pedepsite în Japonia. Creşterea consumului de canabis de către tineri japonezi este în creştere. Traficul de droguri este una dintre sursele de venit pentru yakuza (mafia niponnă), notează AFP.