DISTRIBUIȚI

In this Saturday, April 13, 2013, file photo, Hong Kong singer Anthony Wong Yiu-ming poses for photographers on the red carpet of the 32nd Hong Kong Film Awards in Hong Kong. Wong was arrested Monday, Aug. 2, 2021, by the city's anti-corruption watchdog, over accusations of corrupt conduct during a 2018 election, the latest move by authorities amid a crackdown on political dissent in the city. (AP Photo/Vincent Yu, File)

Un tribunal din Hong Kong a acceptat, joi, să renunţe la urmărirea cântăreţului Anthony Wong Yiu-ming, care a fost acuzat de corupţie pentru că a cântat la un miting organizat pentru un candidat pro-democraţie, scrie Le Figaro, potrivit news.ro

Figură a mişcării LGBTQ+ din Hong Kong, el a fost arestat pe 2 august de Comisia independentă de luptă contra corupţiei (ICAC). Acest cântăreţ în vârstă de 59 de ani şi fostul deputat Au Nok-hin au fost acuzaţi că s-au angajat în acte de corupţie.


Citește și : Restricţiile NU se aplică celor mai bogaţi oameni dn lume! Cofondatorul Google a primit dreptul de a intra în Noua Zeelandă

„Acuzaţia susţine că, la 3 martie 2018, Au Nok-him şi Wong Yiu-ming s-au angajat într-o conduită coruptă la alegerile secundare LegCo pentru Hong Kong Island Geographical Constituency furnizând divertisment, şi anume un spectacol, cu scopul de a determina altă persoană să voteze pentru Au la alegeri”, se arată în comunicatul ICAC.

La un miting, Wong a cântat două cântece pe scenă şi a făcut apel la participanţi să voteze la alegeri pentru Au, o figură proeminentă pro-democraţie.

Au Nok-him a publicat un videoclip de la eveniment şi a declarat interpretarea lui Wong drept reclamă electorală.

Joi, în timpul unei audieri, procuratura a fost de acord să renunţe la acuzaţiile împotriva lui Anthony Wong Yiu-ming şi Au Nok-hin, POTRIVIT „dreptului comun”, vechiul sistem britanic întemeiat pe jurisprudenţă şi în vigoare în Hong Kong, în schimbul unei promisiuni de comportament bun într-o anumită perioadă de timp.

Anthony Wong Yiu-ming şi Au Nok-hin au fost însă arestaţi la domiciliu pentru o perioadă de 18 luni şi au fost obligaţi să plătească 2.000 de dolari de Hong Kong (217 de euro).

Conform legii din Hong Kong, este ilegal să foloseşti alimente, băuturi sau divertisment în scopul influenţării modului în care ar putea vota o altă persoană. Au Nok-him a câştigat alegerile.

De la mijlocul anului 2019, autorităţile din Hong Kong s-au angajat într-o represiune pe scară largă a sectorului pro-democraţie.