DISTRIBUIȚI

Răgazul oferit recent pompierilor australieni de ploile şi vremea mai rece urmează să se încheie, au avertizat luni meteorologii din această ţară, care prognozează revenirea caniculei în a doua jumătate a săptămânii în curs, fenomen care sporeşte riscul ca incendiile de vegetaţie să reapară şi să se propage din nou, informează Reuters, potrivit agerpres.

Australia se confruntă cu regularitate cu incendii de vegetaţie pe durata verii, însă în acest an focarele au apărut mai devreme decât de obicei şi au făcut 33 de victime în ultimele patru luni, ucigând totodată milioane de animale sălbatice şi devastând un teritoriu ce are o suprafaţă echivalentă cu cea a Greciei.


Citeşte şi: Autorităţile anunţă creşterea numărului de infecţii. Vacanţa a fost prelungită în toată ţara!

În urma ploilor care au căzut timp de o săptămână în Victoria, New South Wales şi Queensland, statele australiene cele mai afectate de incendii, numărul focarelor a scăzut cu peste 50%, însă temperaturile peste mediile multianuale vor reveni în acest weekend.

Luni, 59 de incendii de vegetaţie erau încă active în statul New South Wales, din care 28 nu sunt încă izolate.

Citeşte şi: Premierul chinez pleacă în Wuhan. Directorul OMS se deplasează în China

Meteorologii se aşteaptă ca temperaturile din Melbourne, unde turneul de tenis Australian Open a ajuns în cea de-a doua sa săptămână, să atingă vineri valoarea de 41 de grade Celsius.