DISTRIBUIȚI

Valul de caniculă care s-a abătut asupra Australiei a ajuns vineri în cea de-a şasea zi, temperaturile au înregistrat valori record, iar asfaltul a început să se topească sub soarele arzător, informează dpa, potrivit agerpres.

În localitatea Wauchope, la 373 de km nord de Sydney, angajaţii care se ocupă de întreţinerea drumurilor au fost nevoiţi să stropească cu apă asfaltul care începea să se topească şi risca să se lipească de roţile autovehiculelor, a relatat ziarul local Argus.


Citește și: Trump A ANULAT deplasarea delegației americane la Davos

Valul de căldură a cuprins estul Australiei, unde temperaturile au atins vineri valori record cu mult peste 40 de grade Celsius.

Temperaturile caniculare nu s-au înregistrat însă doar în timpul zilei. Recordul pentru cea mai ridicată temperatură nocturnă înregistrată în Australia a fost doborât joi, la Noona, o localitate la 800 de km vest de Sydney, unde termometrele au urcat până la 35,9 grade Celsius.

Potrivit lui Blair Trewin, de la Adminstraţia de Meteorologie, a fost cea mai călduroasă noapte înregistrată vreodată în Australia.

Citește și: Guvernul de la Roma adoptă venitul de cetăţenie și reforma pensiilor

„Am avut parte de cinci zile consecutive cu temperaturi cu mult peste 40”, a declarat acesta pentru postul naţional de televiziune ABC. Este cea mai călduroasă perioadă de ianuarie din 1939.

Potrivit meteorologilor, vremea ar trebui să se amelioreze în timpul weekendului, după care va deveni din nou caniculară săptămâna viitoare.

„Avem indicii că urmează un alt val de căldură extremă spre finalul săptămânii viitoare”, a spus Trewin.