DISTRIBUIȚI
Ziare.com

Candidatul german la şefia Parchetului European, Andres Ritter, şi-a exprimat marţi „admiraţia pentru curajul şi implicarea” Laurei Codruţa Kovesi, în cadrul audierilor din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european, scrie Agerpres.

„Este o onoare că aparţin acestui cerc de candidaţi şi că sunt pe aceeaşi listă cu doamna Kovesi”, a spus Andrei Ritter, răspunzând unei întrebări a unui eurodeputat despre potenţiale presiuni politice.


Citește și:  Iran: Rohani nu a acceptat oficial demisia lui Zarif

„Am toată admiraţia pentru curajul şi implicarea domniei sale”, a adăugat el, în cadrul unei audieri în comisiile pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European.

Andres Ritter a mai spus că este „onorat” să îşi prezinte candidatura alături de francezul Jean-Francois Bohnert şi de Laura Codruţa Kovesi.

El a afirmat de asemenea că, în Germania, a anchetat cazuri „în care au fost implicaţi aleşi politic”, dar că nu a ”suferit din cauza presiunii publice, nu ca în alte părţi”, făcând referire la situaţia lui Kovesi.

Citește și:  Erdogan critică UE pentru participarea la un summit cu liderii arabi în Egipt