DISTRIBUIȚI
"Leggete e innamoratevi della Costituzione italiana, siatene orgogliosi, apprendete la storia di questa magnifica terra affinch?? essa possa diventare pi?? vostra". E' il messaggio che il ministro per l'Integrazione, Cecile Kyenge, ha consegnato ai bambini stranieri nati a Torino negli ultimi mesi, che al Parco della Tesoriera di Torino hanno ricevuto l'attestato di cittadinanza onoraria, 23 giugno 2013. ANSA/ALESSANDRO DI MARCO

„Rasa albă” nativă a Italiei riscă să dispară dacă migraţia în masă va continua, a declarat un candidat considerat favorit în alegerile regionale din provincia italiană Lombardia şi care face parte din coaliţia conservatoare condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, informează luni dpa.

„Nu se pune problema de a fi xenofobi sau rasişti, ci de a fi raţionali: nu putem să-i primim pe toţi, pentru că nu avem loc” pentru toţi în ţară, a declarat Attilio Fontana din partea partidului de extremă dreapta Liga Nordului, conform agerpres .


„Prin urmare, trebuie să facem nişte alegeri, trebuie să alegem dacă etnicitatea noastră, rasa noastră, societatea noastră vor continua să existe sau vor fi distruse în totalitate”, a adăugat el.

Citește și : Victimele atacului din Munchen cer 11 ani de închisoare pentru un complice-cheie

Attilio Fontana este considerat favorit în alegerile regionale din bogata regiune nordică Lombardia, care se vor desfăşura odată cu alegerile parlamentare naţionale din 4 martie.

Avocat în vârstă de 65 de ani, Attilio Fontana este considerat un moderat şi este candidatul la preşedinţia Lombardiei din partea coaliţiei conservatoare conduse de fostul premier Silvio Berlusconi, care conduce de asemenea în sondajele la nivel naţional.

Fontana a făcut aceste declaraţii duminică, într-un interviu pentru postul de radio al partidului său, Radio Padania, dar ele au fost citate de mass-media naţionale abia a doua zi.

Italia este principala poartă de intrare în Europa pentru migranţii din Africa de Nord, iar retorica anti-imigraţie s-a amplificat în timpul campaniei electorale.

Săptămâna trecută, Berlusconi a sugerat că toţi migranţii care au sosit recent în mod ilegal în Italia sunt infractori care au supravieţuit prin „muncă nedeclarată, prostituţie, jafuri, trafic de droguri, hoţie, etc.”.

Regiunea Lombardia, unde se află oraşul Milano – centrul economic al Italiei şi capitala modei -, este una dintre cele mai bogate ale acestei ţări. Ea este, de asemenea, regiunea cu cea mai mare concentraţie de migranţi aflaţi în adăposturi finanţate de stat.