DISTRIBUIȚI
epa/efe

Alegerile parlamentare anticipate din Austria vor avea loc în data de 29 septembrie, a anunțat miercuri cancelarul austriac Brigitte Bierlein (foto), numită în funcție după demiterea Guvernului Sebastian Kurz, în contextul crizei politice generate de un scandal de corupţie, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Cancelarul austriac a anunțat că data de 29 septembrie este prima zi în care ar fi putut fi organizate alegerile, după ce vechiul Parlament a fost dizolvat luna trecută.


Citeşte şi: ‘OMUL lui Merkel’ va fi noul preşedinte al Comisiei Europene

Guvernul condus de cancelarul Sebastian Kurz a fost demis prin moțiune de cenzură în data de 27 mai, în urma unei crize politice generate de un scandal de corupție.

Guvernul lui Kurz era susţinut de o coaliţie formată de Partidul Popular Austriac cu Partidul Libertăţii. Alianţa politică s-a destrămat după ce cancelarul Sebastian Kurz a cerut demiterea din Guvern a unor lideri ai Partidului Libertăţii în contextul scandalului de corupţie în care era implicat vicecancelarul Hainz-Christian Strache.

Citeşte şi: Charles Michel îi ia locul lui Tusk la conducerea Consiliului European

Pe fondul crizei, preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a recomandat în luna mai organizarea de alegeri parlamentare anticipate în septembrie.