DISTRIBUIȚI
Bloomberg.com

Canada va oferi Ucrainei un împrumut de până la 120 de milioane de dolari canadieni (95,6 milioane de dolari) şi caută alte căi de a sprijini Kievul în contextul în care criza cu Rusia se adânceşte, a declarat vineri premierul canadian Justin Trudeau, relatează Reuters, potrivit agerpres

„Rusia are drept scop să destabilizeze Ucraina, inclusiv economic. Acest împrumut va susţine rezilienţa economică a Ucrainei”, a spus Trudeau în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Erdogan vrea să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina! După vizita anunţată la Kiev, liderul de la Ankara are în vedere ‘un popas’ la Moscova

„Este unul din principalele lucruri pe care guvernul ucrainean le-a cerut din partea Canadei”, a adăugat el.

Trudeau şi-a reiterat condamnarea deciziilor Rusiei de a comasa trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, afirmând că „orice mişcare a trupelor ruse în Ucraina va fi absolut inacceptabilă şi va fi întâmpinată cu un răspuns clar din partea comunităţii internaţionale”.

De asemenea, Ottawa „explorează şi alte opţiuni pentru a furniza sprijin financiar şi de alte tipuri”, a spus Trudeau. În acelaşi timp, el a ocolit întrebarea jurnaliştilor referitoare la trimiterea de arme în Ucraina.

Citește și : O nouă sub-variantă Omicron îi pune pe jar pe oamenii de ştiinţă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit vineri Canadei pentru acest împrumut.

„Naţiunile noastre împărtăşesc opinia că securitatea europeană este imposibilă fără securitatea Ucrainei”, a postat Zelenski pe Twitter.