DISTRIBUIȚI

Canada va suspenda operațiunile ambasadei sale din Venezuela, deoarece diplomații săi nu vor mai putea obține acreditarea diplomatică, iar vizele lor vor expira, a declarat duminică ministrul canadian de Externe, potrivit Reuters, transmite şi mediafax.

Chrystia Freeland a afirmat într-un comunicat că „regimul președintelui Nicolas Maduro a luat măsuri pentru a limita capacitatea ambasadelor străine de a funcționa în Venezuela”.


Citeşte şi: Cutremur puternic în arhipelagul indonezian

Canada este una dintre cele zece țări din blocul regional al Grupului de la Lima, alături de Brazilia, Argentina și Chile, care îl recunoaște pe liderul opoziției Juan Guaido drept liderul legitim al Venezuelei și îi cere demisia lui Maduro.

„Din păcate, la sfârșitul acestei luni, diplomații canadieni din Venezuela nu vor mai fi în măsură să obțină acreditarea diplomatică în cadrul regimului Maduro, iar vizele lor vor expira”, a transmis Freeland în comunicat.

Citeşte şi: Un alt ‘greu’ al Casei Albe îl părăseşte pe Trump

„Prin urmare, nu mai avem de ales decât să suspendăm temporar operațiunile noastre de la ambasada Canadei în Venezuela, începând din acest moment”, a adăugat aceasta.

Freeland a afirmat: „Canada a evaluat, de asemenea, statutul diplomatului venezuelean numit de regimul Maduro în Canada”.