DISTRIBUIȚI

Şoferul furgonetei care luni a intrat în trecători în nordul oraşului Toronto, omorând zece persoane şi rănind alte 15, a fost pus sub acuzare marţi pentru zece crime cu premeditare de către instanţă, transmit AFP şi dpa, conform agerpres.

Alek Minassian (25 de ani), care a apărut cu capul ras şi îmbrăcat în uniforma albă de deţinut în boxa acuzaţilor a tribunalului din Toronto, a fost acuzat şi de 13 tentative de crimă pentru rănirea gravă a 13 persoane, potrivit cotidianului Toronto Star şi altor media canadiene.


Citește și : Ucraina va adopta o lege privind sancţionarea dublei cetăţenii (Peter Szijjarto)

Minassian, care este deocamdată reprezentat de un avocat din oficiu, a fost plasat în arest preventiv. Următoarea audiere a acuzatului în faţa judecătorilor canadieni a fost stabilită pentru data de 10 mai.

Alex Minassian a intrat luni cu o furgonetă pe care o conducea în trecători în nordul oraşului canadian Toronto, ucigând zece persoane şi rănind 15. El a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului care, potrivit şefului poliţiei din Toronto Mark Saunders, a fost „cu siguranţă (un act) intenţionat”.