DISTRIBUIȚI

Canada a depăşit un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a informat duminică seara Ministerul Sănătăţii, conform TASS şi agerpres. În cele 24 de ore precedente anunţului, au fost înregistrate 4.433 de noi infecţii, ceea ce a ridicat bilanţul total la 1.003.988 de cazuri.

Din totalul cazurilor, 922.524 au fost vindecate (98%). De asemenea, s-au înregistrat 23.062 de decese (2%). 58.402 sunt cazuri active, dintre care 1% sunt grave.


Citește și : GATA cu lockdown-urile! UK va trata coronavirusul ca pe o gripă! – Black News

Canada a înregistrat primul caz de infecţie cu noul coronavirus anul trecut, pe 15 ianuarie. Statul canadian a constatat o creştere bruscă a numărului de cazuri la începutul lunii septembrie, atingând punctul culminant în prima decadă a lunii ianuarie (peste 9.000 de cazuri pe zi). Creşterea numărului de cazuri a fost raportată în regiuni metropolitane precum Alberta, Columbia Britanică, Quebec, Manitoba, Ontario şi Saskatschewan, unde s-au înregistrat peste 90% din numărul total de infecţii.

Citeşte şi:Italienii se vaccinează în biserici şi muzee – Black News

Pe 14 decembrie 2020, Canada a lansat campania de vaccinare anti-COVID-19. Pe teritoriul statului canadian sunt disponibile actualmente vaccinurile americane Pfizer, Moderna, Jonhson&Johnson precum şi serul produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca.

Până în prezent au fost vaccinate 5,6 milioane de persoane (14,8% din populaţie).