DISTRIBUIȚI
Toronto Star

Toronto s-a aflat joi sub o protecţie crescută a poliţiei faţă de cea obişnuită, ca urmare a unui „risc potenţial pentru siguranţă” nespecificat în cel mai mare oraş din Canada, a declarat poliţia fără a oferi detalii, informează Reuters, conform agerpres.

Securitatea sporită, inclusiv echipe de intervenţie în caz de urgenţă, era vizibilă în jurul unor obiective turistice precum CN Tower (Turnul CN) şi acvariul din apropiere situate în centrul oraşului. Poliţia oraşului a declarat că prezenţa crescută se datorează unei „informaţii neconfirmate, necoroborate” în legătură cu Greater Toronto Area (GTA – zona metropolitană Toronto n.r.).


Citește și : Jim Mattis: Statele Unite sunt 100% angajate faţă de NATO

În aprilie, un canadian a intrat cu o camionetă în pietoni pe un trotuar aglomerat din Toronto, ucigând 10 persoane în ceea ce a fost cea mai mortală ucidere în masă ce a avut loc în Canada în decenii.

Securitatea va fi de asemenea ridicată în suburbiile oraşului Toronto, cu poliţia patrulând lângă Canada’s Wonderland, un parc de distracţii care este o altă atracţie turistică majoră.

Într-un comunicat separat joi, primarul din Toronto şi şeful poliţiei au anunţat un plan de combatere a creşterii recente în oraş a violenţei cu arme de foc.

Citește și : Turcia: Fostul premier Binali Yildirim, ales preşedinte al parlamentului