DISTRIBUIȚI
ScholarshipsAds

Canada i-a îndemnat sâmbătă pe cetăţenii săi să evite orice călătorie sau să dea dovadă de prudenţă în mai multe ţări din Orientul Mijlociu „din cauza riscului crescut de atacuri”, după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac american cu dronă, la Bagdad, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ministerul de Externe de la Ottawa a făcut cunoscut că a actualizat avertismentele de securitate „pentru mai multe destinaţii (din Orientul Mijlociu) din cauza riscului crescut de atacuri” şi i-a invitat pe canadieni să dea dovadă de prudenţă „deoarece condiţiile de securitate se pot agrava rapid”.


Citește și : Trump: Dacă Iranul îi atacă pe americani, SUA vor lovi 52 de situri iraniene

Ministerul i-a invitat pe canadieni să evite orice călătorie în Irak, considerând „starea de securitate volatilă, imprevizibilă şi potenţial periculoasă”, şi le-a recomandat celor aflaţi acolo să părăsească ţara. Avertismente similare se referă la Siria şi Afganistan.

În plus, Ottawa i-a sfătuit pe cetăţenii săi să dea dovada de „o mare prudenţă” în ţări ca Liban, Iordania, Bahrein, Oman, Emiratele Arabe Unite, precum şi în Israel, în Cisiordania şi în Fâşia Gaza.

Citește și : Celebrităţile fac apel la donaţii către pompierii din Australia

În ce priveşte Iranul, Ottawa îndeamnă la „o mare prudenţă”, notând că „în următoarele zile ar putea avea loc manifestaţii violente” iar condiţiile de securitate „să se degradeze rapid”.

Misiunea NATO în Irak, condusă de generalul de brigadă canadian Jennie Carignan, şi-a suspendat operaţiunile de antrenament din Irak după atacul american soldat cu moartea generalului Soleimani.