DISTRIBUIȚI
Financial Post
Francois-Philippe Champagne rises during Question Period in the House of Commons on Parliament Hill in Ottawa on Tuesday, Feb. 13, 2018. THE CANADIAN PRESS/Justin Tang ORG XMIT: JDT109

Canada va grăbi ratificarea Acordului de parteneriat transpacific (TPP), care o leagă de 10 ţări aflate pe cele două maluri ale Oceanului Pacific, cu scopul de a atenua efectele conflictului comercial cu Statele Unite, a afirmat luni ministrul comerţului internaţional, François-Philippe Champagne, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Ratificarea TPP este o prioritate absolută şi vom acţiona rapid pentru a prezenta proiectul de lege înainte” de vacanţa parlamentară, până la 22 iunie, a declarat François-Philippe Champagne în plenul Camerei Comunelor, la Otttawa.


Citește și : SUA au sancţionat cinci societăţi ruse şi trei persoane pentru atacuri cibernetice

Semnat în martie fără Statele Unite, TPP urmează să intre în vigoare la 60 de zile după ratificarea sa de cel puţin şase din cele 11 ţări semnatare (Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaesia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore, Vietnam).

În faţa atitudinii protecţioniste a Statelor Unite afişate de preşedintele Donald Trump, Ottawa se bazează pe „acest acord bun care va deschide pieţele” pentru firmele canadiene, a subliniat ministrul.

Donald Trump a confirmat din nou la sfârşitul săptămânii trecute impunerea de taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu canadian şi a ameninţat că va ataca sectorul automobilelor, ceea ce ar însemna o reală escaladare.

Citește și : Vizita președintelui parlamentului ucrainean în Franța stârnește critici din partea stângii radicale