DISTRIBUIȚI

Canada a anunţat marţi achiziţionarea a 18 avioane de vânătoare F18 aflate până acum în dotarea forţelor australiene, pentru a prelungi durata propriei sale flote aeriene militare, transmite AFP, potrivit agerpres.

La finalul lunii ianuarie, guvernul canadian va prezenta caietul de sarcini eventualilor producători interesaţi, în vederea lansării unui apel de oferte în 2019 pentru cumpărarea a 88 de avioane de luptă noi, a explicat ministrul serviciilor publice canadian, Carla Qualtrough.


Citeşte şi: GEAMUL unui elicopter militar american A CĂZUT peste o şcoală din Japonia – FOTO/VIDEO

”Am primit o ofertă a guvernului australian cu privire la vânzarea a 18 avioane de vânătoare şi luăm în calcul să o acceptăm. Mai mult, nu avem intenţia de a da curs ofertei guvernului american privind modelul Super Hornet”, a adăugat reprezentanta executivului de la Ottawa.

În luna septembrie, premierul canadian Justin Trudeau a avertizat că ţara sa nu va achiziţiona 18 avioane de vânătoare Super Hornet produse de Boeing, aşa cum anunţase Ottawa în anul 2016, în vederea înlocuirii unei părţi dintre cele 77 de avioane F18, relativ vechi, aflate în dotarea forţelor militare ale Canadei.

Modelul de avion militar F18 a fost proiectat şi construit în 1980 de compania americană McDonnell Douglas, care a fost cumpărată de concernul Boeing în 1997.