DISTRIBUIȚI
Yahoo

Consumul şi cultivarea canabisului vor fi legale în Canada începând din 17 octombrie, a anunţat miercuri premierul Justin Trudeau în Camera Comunelor, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Săptămâna aceasta, ambele camere ale parlamentului de la Ottawa au legalizat consumul de canabis în scopuri recreative. Din octombrie, fiecare gospodărie canadiană va putea cultiva maximum patru plante de cânepă indiană, iar fiecare persoană va putea deţine public până la 30 de grame de canabis.


Citește și : Brexit: Premierul May obține un vot crucial al parlamentului pentru planul său privind ieșirea din UE

În scopuri terapeutice, canadienii puteau folosi canabisul încă din 2001. Restricţia rămâne în vigoare până la data menţionată de premier, a precizat un comunicat al guvernului, preluat de AFP.

Singura ţară unde este deja permis consumul de canabis în scop recreativ este Uruguay. În SUA, legislaţia federală incriminează posesia, comercializarea, cultivarea şi consumul acestui produs, dar nouă state au adoptat deja legi care ocolesc interdicţia la nivel naţional, iar în altele este permisă folosirea canabisului ca tratament medical.

Citește și : Statele Unite au redevenit prima ţară de solicitare de azil din cadrul OCDE (raport)