DISTRIBUIȚI
Burnaby Now

Canada a condamnat operațiunea lansată de Turcia împotriva forțelor kurde din Siria de nord-est, afirmând că aceasta subminează stabilitatea deja fragilă și eforturile privind combaterea Stat Islamic, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

„Canada condamnă ferm atacul lansat de Turcia în Siria…cerem protejarea civililor din partea tuturor părților și respectarea dreptului internațional”, a declarat ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland.


Citește și : Reacţii internaționale la ofensiva Turciei în nordul Siriei

Deși Canada nu mai are trupe în Siria, aproximativ 250 de membri ai personalului militar se află în nordul Irakului, într-o misiune de antrenament, unde lucrează cu forțele kurde.

Trupele turce și insurgenții sirieni susținuți de Ankara au luat cu asalt mai multe zone controlate de milițiile kurde siriene, inițiind miercuri faza terestră a operațiunii militare în nordul Siriei, acțiune ce ar putea transforma războiul civil sirian.

Citește și : Suspectul atacului antisemit asupra unei sinagogi din Halle a fost arestat

Administrația de la Ankara a comunicat Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite că operațiunea militară în nordul Siriei va fi „proporțională, măsurată și responsabilă”.