DISTRIBUIȚI

Guvernul canadian a anunţat marţi că a primit deja, cu două luni în avans, 66 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus necesare pentru a vaccina cu schema completă toate persoanele care pot fi imunizate, relatează EFE, potrivit agerpres.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat marţi respectivul succes, într-o conferinţă de presă, şi a adăugat că doar 0,5% dintre noile cazuri de coronavirus din ţară au fost detectate la persoanele vaccinate.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

Trudeau a dat asigurări că în prezent Canada are suficiente doze de vaccin pentru întreaga populaţie eligibilă, motiv pentru care, în opinia premierului, „nu mai există scuze” pentru ca populaţia să nu se vaccineze.

Potrivit ultimelor date, Canada a administrat 48,2 milioane de doze de vaccin anticoronavirus, din care 26,8 milioane sub formă de primă doză şi 21,4 de milioane în cadrul schemei complete. În prezent, 80,2% din populaţia canadiană de peste 12 ani a primit cel puţin o doză de vaccin, în timp ce procentul celor de peste 12 ani vaccinaţi cu schema completă este de 64%.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa