DISTRIBUIȚI

Guvernul de la Atena a decis, luni, suspendarea pe termen nelimitat a campioantului de fotbal din Grecia, după incidentele de la meciul dintre PAOK Salonic şi AEK Atena, meci întrerupt în minutul 90, după ce gazdelor le-a fost anulat un gol, transmite prosport.ro.

„Am decis să întrerupem campionatul … Nu va începe din nou decât dacă există un cadru clar, legal, agreat de toţi, pentru a avansa cu condiţii şi reguli şi pentru a nu mai întâmpina astfel de situaţii”, a declarat ministrul grec adjunct al Culturii şi Sportului, Georgios Vassiliadis.


Citeşte şi: UN elicopter s-a prăbușit la New York. Mai mulți morți

Decizia a fost luată după ce preşedintele echipei antrenate de Răzvan Lucescu, Ivan Savvidis, a intrat pe teren cu un pistol şi l-a ameninţat pe arbitrul întâlnirii, care anulase un gol marcat în minutul 90 de un fost jucător de la FCSB, Fernando Varela, transmite şi digi sport.

Liga elenă va fi suspendată pe o perioadă nedeterminantă, hotărârea fiind luată în urma unei întâlniri dintre premierul grec Alexis Tsipras şi ministrul adjunct al Sportului, George Vassiliadis.

Am decis să suspendăm campionatul„, a anunţat Vassiliadis, care a adăugat că meciurile „nu se vor disputa până când nu va fi stabilit un nou cadru, convenit de toată lumea„.

Totodată, oficialul a precizat că autorităţile de la Atena sunt în contact cu UEFA, care a solicitat măsuri exemplare în acest caz.

Preşedintele clubului PAOK, omul de afaceri Ivan Savvidis,fost parlamentar rus, a intrat pe teren, după ce Varela a înscris un gol ce părea să aducă victoria echipei sale, însă arbitrul Georgios Kominos nu l-a validat, considerând că a fost marcat din offside.

Savvidis intrat pe teren urmat de membri ai staff-ului său pentru a-i cere socoteală arbitrului şi a cere, conform presei, jucătorilor săi să nu mai reia jocul. Imaginile prezentate la TV au arătat că Savvidis purta la centură un pistol.

Poliţia elenă a emis un mandat de arestare pentru preşedintele clubului PAOK Salonic, Ivan Savvidis, care a intrat pe teren la meciul cu AEK Atena având o armă asupra sa, informează presa internaţională, conform news.ro.

De asemenea, pe numele altor patru persoane, probabil gărzile de corp ale omului de afaceri, au fost emise mandate de arestare.

„Ceea ce s-a întâmplat este un atac la adresa fotbalului grec. Afectează clubul şi fanii. Când cineva intră pe teren cu un pistol reprezintă o provocare inadmisibilă, indiferent de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Panos Skurletis, ministrul grec de Interne.

Citeşte şi: Un avion de pasageri s-a prăbuşit pe aeroportul din Kathmandu

Meciul PAOK Salonic – AEK Atena a fost întrerupt înainte de fluierul final, după ce oficiali ai echipei lui Răzvan Lucescu au invadat terenul. Acest lucru s-a întâmplat după ce arbitrul Kominis a anulat pentru ofsaid golul marcat de Varela.

După două ore, arbitrul şi-a schimbat decizia, a acordat victoria echipei PAOK cu 1-0 şi a încheiat meciul.

Arbitrul Kominos a modificat apoi decizia şi a acordat gol valabil lui PAOK, care ar fi ajuns pe primul loc în clasamentul Superligii, datorită victoriei cu 1-0.

„Centralul” nu a reuşit, însă, să convingă jucătorii lui AEK Atena să revină pe teren pentru ca meciul să se încheie regulamentar. Jucătorii echipei oaspete au revenit la vestiare, temându-se pentru propria lor securitate şi acuzându-l pe Savvidis că a atacat un responsabil al lui AEK, pe Vasilis Dimitriadis.

În cursul zilei de duminică, Comisia de apel a Federaţiei decisese să anuleze penalizarea de 3 puncte dictată de Comisia de Disciplină împotriva clubului PAOK, după meciul anulat cu Olympiakos, la care antrenorul echipei din Pireu, Oscar Garcia, fusese lovit cu o rolă de hârtie aruncată din tribune.

Comisia de Apel a decis, totodată, să anuleze sancţiunea care îi impunea lui PAOK să dispute următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise. Rezultatul meciului, victorie acordată la „masa verde” cu scorul de 3-0 în favoarea lui Olympiakos, a fost menţinut, la fel ca şi amenda de 30.000 de euro dictată împotriva lui PAOK.