DISTRIBUIȚI
vox.com

Candidatul în alegerile prezidenţiale americane Bernie Sanders a propus sâmbătă un plan de anulare a unor datorii restante în valoare de 81 de miliarde de dolari acumulate de americani pentru servicii medicale, dar nu a oferit detalii despre modul în care ar fi finanţată măsura, transmite Reuters, potrivit agerpres .

Sanders, senator independent de Vermont, a afirmat într-un comunicat că potrivit planului său guvernul ar negocia şi plăti datoriile restante care au fost raportate la agenţiile de credit. Propunerea ar abroga unele elemente ale reformei privind falimentul din 2015 şi ar permite ca şi alte datorii existente şi viitoare pentru servicii medicale să fie anulate.


Citește și : Cel puţin 40 de lideri jihadişti, ucişi într-un atac american în Siria

”În Statele Unite, viitorul şi viaţa financiară nu ar trebui să fie distruse pentru că voi sau unul din membrii familiei voastre s-a îmbolnăvit. Acest lucru este inacceptabil. M-am săturat şi am obosit să văd că peste 500.000 de americani se declară falimentari în fiecare an pentru că nu pot plăti preţul scandalos al unei urgenţe medicane sau al unei spitalizări”, a afirmat Sanders.

Potrivit acestuia, datoriile medicale sunt principala cauză a falimentului unei persoane, peste jumătate de milion de americani declarându-se anual în incapacitate de plată din cauza cheltuielilor medicale. Sanders a spus că reformarea legii falimentului în 2015 a făcut mai dificil ca datoriile medicale să fie şterse din cauza impunerii unor termeni mai stricţi şi a eliminării unor protecţii fundamentale de care beneficiau americanii.

”Blochează familiile cu datorii medicale într-o sărăcie de lungă durată, le obligă să plătească pentru consultanţă de credit înainte de a solicita declararea falimentului şi măreşte necesitatea unor servicii juridice costisitoare, atunci când înregistrează falimentul medical”, a spus senatorul.

Sanders vrea să fie nominalizat drept candidat din partea democraţilor la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în noiembrie 2020, concurând cu zeci de alţi candidaţi.

Citește și : Cel puţin patru morţi în urma prăbuşirii unui elicopter în Norvegia