DISTRIBUIȚI
BARCELONA, SPAIN - MARCH 12: A woman wearing protective mask walks the tourist spot of Las Ramblas street on March 12, 2020 in Barcelona, Spain. The number of people confirmed to be infected with the coronavirus (COVID-19) in Spain has increased to at least 2,968, with the latest death toll reaching 87, according to the country’s Health Ministry. As part of the measures against the virus expansion the Government has shut schools in Madrid, Catalonia and Basque Country. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Autorităţile sanitare din Madrid au demarat miercuri o campanie de testare în masă a sute de tineri pentru depistarea COVID-19, în centre amplasate în universităţi, pentru a depista purtătorii asimptomatici într-una dintre comunităţile cu cea mai ridicată rată de transmitere, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Întrucât Spania se confruntă cu un al treilea val de infectări, autorităţile au făcut apel la tineri pentru a merge la centrele improvizate amplasate în campusurile a nouă universităţi şi a realiza un test rapid antigen.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

Jesus Jimenez, de 21 de ani, a cărui bunică a murit din cauza coronavirusului pe când se afla într-un azil de bătrâni, a efectuat un test la Universitatea Rey Juan Carlos din Mostoles, un oraş-satelit la sud-vest de Madrid.

”Lucrurile arată sumbru. Mi-e teamă că mă voi afla într-o situaţie similară cu cea din primul şi al doilea val”, a spus el, după ce a primit un rezultat negativ.

Jimenez a făcut apel la tineri să acţioneze responsabil pentru a reduce numărul infectărilor, dar a deplâns absenţa întâlnirilor cu apropiaţii ca urmare a pandemiei.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

”Mi-e dor de senzaţii: bucuria de a merge pe stradă, de a putea îmbrăţişa, de a putea săruta, mi-e dor de rudele care nu mai sunt acum printre noi”, a spus acesta, îndemnând tinerii să se vaccineze pe cât de repede posibil.

Incidenţa la nivel naţional în Spania a virusului, potrivit statisticilor din ultimele 14 zile, a atins miercuri un nou maxim, de 736 de cazuri la 100.000 de locuitori, şi 790 de cazuri în Madrid. Cifrele au depăşit pragul de 1.100 de cazuri la 100.000 de locuitori în grupa de vârstă 15-24 de ani.