DISTRIBUIȚI
Barron's

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va începe la Vatican „în următoarele zile” şi va viza cu prioritate, începând de la mijlocul lunii ianuarie, personalul medical şi persoanele în vârstă, a anunţat sâmbătă Vaticanul, relatează AFP, scrie agerpres.

În comunicat nu este menţionat papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, şi nu se precizează când acesta ar putea fi vaccinat.


Citește și : Wuhan a sărbătorit intrarea în 2021, la un an după apariţia primului caz de COVID-19

„Este probabil ca vaccinurile să ajungă în a doua săptămână din ianuarie, în cantitate suficientă pentru a acoperi nevoile Sfântului Scaun şi ale Cetăţii Vaticanului”, se arată în comunicat.

Autorităţile au achiziţionat deja un frigider cu temperatură scăzută pentru a stoca vaccinul împotriva COVID-19 şi intenţionează să înceapă administrarea acestuia de la jumătatea lunii ianuarie, a adăugat Vaticanul.

Se va acorda prioritate „angajaţilor în domeniul medical şi al securităţii, persoanelor în vârstă şi personalului aflat în contact frecvent cu publicul”.

Cu puţin timp înainte de Crăciun, doi cardinali apropiaţi ai papei Francisc au fost testaţi pozitiv la COVID-19, ridicând din nou întrebări cu privire la siguranţa papei, care este văzut rareori purtând mască.

Citește și : Fauci: Vaccinarea merge mai greu decât era plănuit în SUA; avem nevoie de mai multe resurse