DISTRIBUIȚI
DCNews

O campanie de colectare de semnături pentru modificarea Constituţiei României, care să cuprindă o referire explicită la Unirea cu Republica Moldova, a fost anunţată luni în stânga Prutului de cele peste 130 de asociaţii şi grupuri de iniţiativă din Alianţa pentru Centenar, care se va desfăşura până la data de 1 septembrie 2018, urmând să se încheie în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău cu o manifestaţie stradală uriaşă, au declarat organizatorii într-o conferinţă de presă la Chişinău, conform portalului InfoPrut, potrivit agerpres.

‘După declaraţiile de Unire ale primarilor, e timpul ca fiecare cetăţean al Republicii Moldova să adopte propria Declaraţie de Unire. Cei care doresc să semneze online pentru reîntregirea cu România o pot face pe site-ul www.semnez.eu ‘, a declarat George Simion, preşedintele ‘Acţiunii 2012’.


Citeşte şi: Cuvântul Londrei ar putea pierde din valoare asupra politicii de securitate şi apărare a UE

‘România şi Republica Moldova sunt ultimele două state despărţite, până şi Coreea de Nord şi Coreea de Sud au făcut paşi clari spre reunificare în ultimele săptămâni. În România şi diasporă avem deja aproape 100.000 de semnături colectate în cadrul campaniei menţionate, dar avem nevoie ca şi cetăţenii Republicii Moldova să îşi exprime dorinţa de Reunificare’, a spus Ion Leaşcenco, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale.

‘Acest milion de semnături (pe care vrem să-l colectăm) va avea valoare juridică şi va contribui decisiv la declanşarea procesului de referendum consultativ privind Unirea Republicii Moldova cu România. Procesul de colectare de semnături va fi unul neîntrerupt până la 1 septembrie, inclusiv’, a specificat la rândul său Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei ‘Unirea-ODIP’ ( Unirea- Asociaţia Onoare, Demnitate şi Patrie).

Trei autobuze personalizate în culorile drapelului naţional au dat startul sâmbătă la Iaşi Caravanei Unirii, un turneu pentru colectarea semnăturilor în toate marile oraşe ale României. Caravana Unirii va fi organizată vara aceasta şi în Republica Moldova, potrivit portalului media citat.

Citeşte şi: Preşedintele indonezian cere înăsprirea legii antiterorism

În acelaşi timp, preşedintele Acţiunii 2012, a îndemnat ‘electoratul moldovean ca duminică să voteze candidatul unioniştilor la primăria Chişinăului’. ‘Avem un an crucial în faţă, un an al alegerilor. Mişcarea unionistă este o forţă şi trebuie să aibă candidat la toate alegerile care vor urma’, a declarat el, conform InfoPrut.