DISTRIBUIȚI
Twitter

Peste 60 de imigranţi ilegali provenind din Malawi au fost descoperiţi morţi marţi dimineaţă, probabil asfixiaţi, într-un container transportat de un camion interceptat în nord-vestul Mozambicului, a declarat o sursă sanitară locală, citată de France Presse, potrivit agerpres.

„Un camion venit din Malawi care transporta imigranţi ilegali, prezentaţi ca etiopieni, a fost controlat pe podul Mussacana, în provincia Tete”, a indicat sub acoperirea anonimatului această sursă spitalicească.


Citeşte şi: Autorităţile din Hubei ridică restricţiile de călătorie

„64 de persoane au fost găsite moarte. Doar 14 au supravieţuit”, a adăugat aceeaşi sursă, precizând că „asfixierea este cauza probabilă a morţii lor”.

Imaginile difuzate de televiziunea locală Miramar TV arată corpuri lipsite de viaţă îngrămădite într-un container pus pe o semiremorcă.

Citeşte şi: SUA taie ajutorul dat Afganistanului

Mozambicul este considerat ca una dintre rutele preferate de migranţii clandestini, în special veniţi din Etiopia, care încearcă să ajungă în Africa de Sud şi principala sa metropolă Johannesburg, în speranţa de a găsi acolo un loc de muncă.