DISTRIBUIȚI
Daily Star

Vietnamul a afirmat sâmbătă că traficanţii de fiinţe umane trebuie pedepsiţi cu stricteţe, după ce poliţia britanică a anunţat vineri seară că probabil cei 39 de oameni găsiţi morţi într-un camion în apropiere de Londra săptămâna trecută sunt vietnamezi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Ambasada Vietnamului la Londra a fost informată de poliţia din Essex că există cetăţeni vietnamezi, neidentificaţi, printre cele 39 de victime în incidentul cu camionul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe vietnamez Le Thi Thu Hang într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.


Citește și : Tiruri de ‘proiectile’ din Gaza spre Israel, o casă a fost lovită

„Vietnamul condamnă cu fermitate traficul de fiinţe umane şi îl consideră o infracţiune gravă; traficanţii trebuie pedepsiţi cu stricteţe”, a adăugat Le Thi Thu Hang în comunicatul de sâmbătă.

Între timp, poliţia a anunţat vineri seară că acum crede că toate cele 39 de persoane găsite moarte într-un camion în apropiere de Londra pe 23 octombrie sunt vietnamezi.

Poliţia din Vietnam a arestat două persoane şi a chemat altele vineri la audieri, sub suspiciunea de implicare în decesele din camion.

Purtătoarea de cuvânt a mai precizat în comunicat că Vietnamul cooperează îndeaproape cu poliţia britanică pentru a verifica identităţile victimelor şi a făcut apel la alte ţări să coopereze în infracţiunile legate de traficul de fiinţe umane.

Citește și : ONU va examina proiectul preşedintelui Erdogan privind refugiaţii sirieni

„Aceasta este o tragedie umanitară. Suntem profund întristaţi şi vrem să transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor şi să le urăm să depăşească cât mai repede această mare durere şi pierdere”, a mai afirmat Hang.