DISTRIBUIȚI
Reuters

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite va supune la vot, miercuri, un proiect de rezoluţie care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters, scrie mediafax.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a declarat în cadrul unei reuniuni a Partidului Democrat că vor fi desemnaţi şi reprezentanţii care vor formula oficial acuzaţiile împotriva preşedintelui în procesul din Senat, a declarat congresmanul Henry Cuéllar.


Citește și : Noi proteste în Franța faţă de planul de reformare a sistemului pensiilor

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.