DISTRIBUIȚI

Autorităţile cambodgiene au decis să interzică în perimetrul celebrului sit arheologic Angkor plimbările pe spatele elefanţilor, considerate o cruzime de către asociaţiile pentru protecţia animalelor, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Plimbările nu vor mai fi autorizate în parcul arheologic de la „începutul lui 2020”, a precizat pentru AFP Long Kosal, purtătorul de cuvânt al autorităţii care gestionează site-ul.


Citeşte şi: În prag de iarnă, Putin ameninţă Europa cu TĂIEREA gazelor

„Utilizarea elefanţilor în scopuri comerciale nu este adecvată”, a adăugat acesta, precizând că o parte dintre exemplare erau „deja bătrâne”.

Cinci dintre cele 14 pahiderme folosite pentru plimbări au fost deja transferate într-o pădure la circa 40 de kilometri distanţă.

Plimbările pe spatele elefanţilor sunt o distracţie pusă la dispoziţia turiştilor în Cambodgia, Vietnam, Laos sau Thailanda.

Citeşte şi: 27 de oameni au murit TRĂSNIŢI de fulgere în Pakistan

Această practică este denunţată de asociaţiile pentru protecţia animalelor care susţin că dresajul elefanţilor tineri este câteodată prea brutal, iar volumul de muncă repartizat acestora prea mare.

În 2016, unul dintre animale a decedat după ce a transportat turişti în jurul complexului templului Angkor Wat pe o vreme toridă. Animalul plimba turiştii de circa 45 de minute când s-a prăbuşit la pământ.