DISTRIBUIȚI
AFP via Getty Images

Premierul cambodgian Hun Sen a anunţat luni că toate cazinourile de pe teritoriul ţării vor fi închise începând de miercuri şi că exporturile de orez vor fi suspendate începând de duminică, în contextul pandemiei de coronavirus, informează mass-media de stat, citate de dpa, potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, când numărul total de infectări cu noul tip de coronavirus a depăşit în Cambodgia 100 de cazuri, premierul a declarat că executivul va analiza dacă să declare sau nu stare de urgenţă, însă până acum nu a fost anunţată o carantină naţională.


Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Sectorul jocurilor de noroc din această ţară din sud-estul Asiei a înregistrat un avânt în ultimii ani, stimulat de investiţiile chineze în provincia Preah Sihanouk de pe coasta de sud-vest a ţării. Însă creşterea din această industrie a primit o lovitură la sfârşitul anului trecut, când guvernul a încetat să mai acorde licenţe afacerilor cu jocuri de noroc online.

Cambodgia a confirmat luni 107 cazuri de COVID-19 începând din ianuarie, dintre care mai mult de jumătate sunt cetăţeni străini, a informat mass-media de stat AKP. Peste 20 de persoane s-au vindecat.

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!

Hun Sen, care conduce această ţară de 35 de ani, a precizat că suspendarea exporturilor de orez, principala cultură agricolă a acestei ţări, a fost decisă pentru a asigura securitatea alimentară locală în timpul pandemiei, potrivit AKP.