DISTRIBUIȚI
AFP

Calul Gărzii republicane oferit de preşedintele francez Emmanuel Macron omologului chinez Xi Jinping se află în carantină la Pekin, a anunţat marţi biroul de presă oficial, care a publicat imagini cu animalul în boxa sa, notează AFP, potrivit news.ro.

„Vésuve de Brekka”, calul brun în vârstă de 8 ani, a sosit în China cu un avion special pe 4 ianuarie, cu câteva zile înainte de prima vizită a preşedintelui francez.


Citeşte şi: Caz CUTREMURĂTOR în California. 12 copii erau torturaţi de propriii lor părinţi – FOTO/VIDEO

În urma unui control, el a fost plasat într-un garaj de carantină pentru 30 de zile conform reglementării în vigoare, a declarat Wang Xiaojie, un responsabil al serviciilor de control şi carantină de la Pekin.

„Înaintea sosirii sale, am dezinfectat de trei ori spaţiile şi am pregătit tot ce era nevoie, în special furajele şi medicamentele”, a afirmat el pentru cotidianul China Daily. „Doi medici veterinari şi trei crescători au grijă de animal, care este sănătos”, a asigurat Wang.

Fiind în carantină, Emmanuel Macron nu a putut să-i arate lui Xi Jinping decât o fotografie cu animalul atunci când s-au întâlnit la Pekin, pe 8 ianuarie.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

Animalul ar trebui să se întoarcă în grajdul prezidenţial după ce iese din carantină.

Vésuve de Brekka, născut pe 10 iunie 2009 la Colomby, la crescătorul Le Boulanger, este un cal tipic al Gărzii republicane. El a efectuat ultima escortă prezidenţială pe 11 noiembrie 2017, pe Champs-Elysées.