DISTRIBUIȚI
CNN.com
Richard Pinedo of Santa Paula, California, gets into a vehicle outside federal court after sentencing in Washington, D.C., U.S., on Wednesday, Oct. 10, 2018. Pinedo, who ran a business trafficking in stolen identities and bank accounts, was sentenced to six months in prison and another six months of home confinement after pleading guilty in Special Counsel Robert Mueller's investigation of Russian interference in the 2016 presidential election. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Un american acuzat de echipa procurorului special Robert Mueller de faptul că a condus un serviciu de licitaţii online care propunea documente de identitate false a fost condamnat miercuri la un an de închisoare în cadrul anchetei cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Richard Pinedo, un californian care a pledat vinovat, în februarie, de un cap de acuzare de fraudă de identitate, va putea să-şi ispăşească jumătate din pedeapsă la domiciliu, a anunţat judecătorul care a pronunţat sentinţa.


Citește și : Trump spune că a discutat „la cel mai înalt nivel” cu autorităţile saudite despre dispariţia jurnalistului Khashoggi

Inculparea lui Pinedo a fost anunţată în februarie, odată cu cea a 13 cetăţeni ruşi şi a trei întreprinderi ruse, de amestec în procesul electoral american din 2014 în 2016, în cadrul unei operaţiuni complexe vizând să-l susţină pe candidatul republican Donald Trump şi să o denigreze pe adversara sa, democrata Hillary Clinton.

Richard Pinedo, care nu a fost citat în acest sens în actul de incupare, a fost acuzat în acesta de faptul că i-a ajutat pe conspiratorii ruşi să spele bani, să finanţeze mesaje publicitare pe Facebook şi reuniuni politice, prin intermediul platformei de plată Paypal.

Avocatul lui Pinedo, Jeremy Lessem, a declarat că clientul său nu avea habar de identitatea sau motivaţiile persoanelor care au cumpărat informaţiile pe care li le-a vândut.

Citește și : Un pod din Italia s-a surpat în urma ploilor puternice

Potrivit actului de inculpare a celor 13 ruşi, aceştia au folosit numere de securitate socială şi date de naştere ale unor cetăţeni americani reali, pentru a deschide conturi Paypal, a confecţiona permise false auto şi a deschide conturi pe reţele de socializare.