DISTRIBUIȚI
BuzzFeed News

Statul american California a anunţat marţi seară că va elibera mai devreme până la 3.500 de deţinuţi, în contextul creşterii temerilor privind siguranţa acestora pe fondul noii pandemii de coronavirus, informează DPA, potrivit agerpres.

Anunţul survine în condiţiile în care patru deţinuţi şi 25 de angajaţi ai închisorilor au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Departamentului Penitenciarelor.


Citeşte şi: Trump: ‘Următoarele două săptămâni foarte, foarte dificile!’

Pentru a decongestiona închisorile, deţinuţii care mai au de ispăşit infracţiuni minore urmează să fie eliberaţi condiţionat, în timp ce persoanele condamnate pentru infracţiuni cu violenţă, violenţă domestică sau infracţiuni de natură sexuală nu vor fi eliberate, a completat Departamentul citat.

În plus, preluarea de noi deţinuţi din închisorile la nivel de comitat se suspendă, ceea ce ar reduce numărul acestora cu 3.000 în 30 de zile.

Înainte de intrarea în închisoare, personalului i se va lua în mod obligatoriu temperatura, completează comunicatul.

Cu peste 120.000 de deţinuţi, închisorile acestui stat de pe coasta de vest a Statelor Unite sunt supraaglomerate. În acest context, avocaţii deţinuţilor şi activiştii pentru drepturile omului au solicitat eliberarea mai devreme a acestora, pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în SUA

De altfel, autorităţile au suspendat recent vizitele în penitenciare ale membrilor familiilor celor închişi.

În California, până marţi fuseseră înregistrate peste 8.500 de cazuri de COVID-19, dintre care 181 soldate cu decese.

La nivel naţional, SUA au peste 186.000 de cazuri de infectare confirmate, iar marţi a depăşit China în ceea ce priveşte numărul de decese, cu peste 3.800, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.