DISTRIBUIȚI
CNN

Senatorul american John McCain l-a atacat din nou pe preşedintele american Donald Trump, cu care întreţine relaţii conflictuale, ironizându-l din cauza motivelor care i-au permis miliardarului să fie scutit de serviciul militar în tinereţe, relatează AFP, potrivit news.ro

Senatorul republican a fost intervievat duminică seara de postul C-SPAN 3 în legătură cu Războiul din Vietnam. McCain a fost prizonier de război timp de peste cinci ani, la Hanoi, unde a fost torturat.


”Un aspect al conflictului pe care nu-l voi accepta vreodată este că au fost trimişi oameni cu veniturile cele mai modeste şi că cei mai bogaţi găseau un doctor care să-i diagnosticheze cu o escrescenţă osoasă”, a declarat el.

Citeşte şi: O cunoscută voce critică a Kremlinului, înjunghiată în gât – FOTO

Senatorul se referă astfel la o excrescenţă osoasă a călcâiului, cu care a fost diagnosticat Donald Trump în 1968, ceea ce i-a permis să scape de recrutare.

”Dacă trebuie să le cerem tuturor americanilor să servească sub drapel, atunci trebuie s-o facă toţi”, a insistat el.

În 2015, Trump, pe atunci candidat în alegerile primare republicane, a pus în mod public în discuţie onoarea lui John McCain, al cărui serviciu militar este foarte respectat în Statele Unite.

”Îmi plac oamenii care nu sunt prinşi”, declara miliardarul, care nu a servit vreodată în armată.

De când a fost ales, fostul magnat în domeniul imobiliar este dur criticat de John McCain. Locatarul Casei Albe nu ratează ocazia să-i răspundă, cu riscul de a-şi aliena o parte a majorităţii republicane fragile în Senat – 52 de mandate din 100.

Vezi şi: Imagini ŞOCANTE. Un bărbat aruncă cu sânge rece o femeie pe şinele de cale ferată – VIDEO

”Eu sunt foarte amabil. Însă, la un moment dat, ripostez, şi nu va fi un lucru frumos de văzut”, a declarat Trump săptămâna trecută.

”Am avut de-a face cu adversari duri în viaţa mea”, i-a replicat veteranul din Vietnam.