DISTRIBUIȚI
REUTERS

Medici şi asistente din Malta au ameninţat vineri cu greva în legătură cu îngrijorări privind organizarea a patru mari festivaluri de muzică ce ar expune mica insulă mediteraneeană unor riscuri de contagiune cu COVID-19, relatează dpa, potrivit agerpres.

Evenimentele, printre care se numără şi Festivalul BPM de muzică electronică din 11-13 septembrie, ar urma să atragă mii de străini între august şi septembrie.


Citește și : Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt unor ciocniri

Asociaţia Medicală din Malta (MAM) a declarat că va opri activitatea în clinici şi va instrui medicii să amâne toate vizitele în ambulatoriu la spitalul de stat din Malta dacă guvernul nu anulează festivalurile.

Sindicatul asistentelor medicale a dat un ultimatum pentru luni ca evenimentele să fie anulate, acuzându-l pe premierul Robert Abela că a ales „oameni de afaceri lacomi” în schimbul vieţilor persoanelor vulnerabile.

Farmaciştii au anunţat de asemenea greve în cazul în care festivalurile vor continua.

Organizatorii de evenimente nu au dorit să facă declaraţii.

Malta a ridicat restricţiile legate de coronavirus între iunie şi iulie, şi Abela a afirmat că ţara este „deschisă pentru afaceri”. Îngrijorările cu privire la siguranţa publică s-au intensificat însă ca urmare a unei creşteri a cazurilor de COVID-19.

Citește și : Cel puţin un mort şi 35 de răniţi în urma unei coliziuni între un tren şi un vehicul de întreţinere în centrul Portugaliei

Numărul cazurilor din ţară a crescut, ajungând de la sub 10 până la 150 vineri. Mai mult de jumătate din aceste cazuri, 85, sunt migranţi testaţi pozitiv la COVID-19 după ce au fost salvaţi pe mare.

Ministrul Sănătăţii, Chris Fearne, a anunţat joi noi restricţii pentru evenimentele cu peste 100 de persoane, însă noile reguli nu au reuşit să calmeze nemulţumirea în legătură cu festivalurile viitoare.