DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile din Myanmar au exhumat cadavrul unei tinere de 19 ani care a fost împuşcată mortal în timpul unei manifestaţii, iar examinarea rămăşiţelor a exonerat poliţia. În momentul în care a fost împuşcată, tânăra purta un tricou cu mesajul: “Totul va fi OK”, relatează Reuters, citând MRTV, scrie news.ro .

Kyal Sin, cunoscută ca Angel, a murit miercuri după ce a fost împuşcată în cap, în timp ce forţele de ordine au tras asupra protestatarilor în timpul unei manifestaţii. Tânăra a devenit un simbol al mişcării de protest faţă de junta care conduce ţara ca urmare a unei lovituri de stat.


Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

Exhumarea lui Kyal Sin i-a revoltat pe protestatari, care acuză jurta că încearcă să ascundă faptul că tânăra a fost ucisă de forţele de ordine.

Televiziunea de stat din Myanmar a anunţat că poliţia, un judecător şi medici au exhumat cadavrul şi l-au examinat. În urma examinării s-a descoperit că tânăra a fost împuşcată în cap din spate, dar şi un fragment din plumb în creier, diferit de cele ale gloanţelor folosite de poliţie.

Televiziunea a menţionat că poliţiştii au fost faţă în faţă cu protestatarii, iar glonţul a penetrat prin spatele capului. “Drept urmare, se poate presupune că cei care nu vor stabilitate au comis crima”, a menţionat MRTV.

Reuters notează însă că tânăra a fost fotografiată cu câteva momente înainte să fie îmmpuşcată având capul întors, cu spatele la forţele de ordine.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

Kyal Sin s-a numărat printre cele 38 de persoane ucise miercuri în Myanmar, în cea mai sângeroasă zi de proteste.

Sâmbătă, la Yangon au avut loc noi proteste la care forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi grenade paralizante.