DISTRIBUIȚI
liberte-algerie.com

Corpurile lipsite de viaţă ale unui număr de şase migranţi au fost aduse de valuri, vineri, pe coasta Libiei, la est de capitala Tripoli, în timp ce 100 de supravieţuitori au fost transportaţi în siguranţă pe ţărm, au anunţat Garda de Coastă libiană şi reprezentanţi ai ONU, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Cadavrele au fost găsite lângă Al-Khoms, de unde au loc constant plecări ale ambarcaţiunilor pline cu migranţi cu destinaţia Europa.


Citește și : Grecia își consolidează paza frontierelor

Un ofiţer din Garda de Coastă libiană a declarat că cele şase persoane au decedat, foarte probabil, încercând să înoate după ce ambarcaţiunea pe care au fost găsiţi supravieţuitorii a suferit avarii.

Supravieţuitorii provin din Africa Subsahariană şi printre ei se află trei copii şi zece femei, dintre care una era însărcinată şi a născut în timpul operaţiunii de salvare. Ei nu au fost reţinuţi şi au părăsit voluntar portul Al-Khoms.

Totuşi, 30 dintre migranţii salvaţi şi aduşi în portul Al-Khoms au revenit în port la scurt timp întrucât au auzit împuşcături în apropierea unei pieţe locale şi s-au speriat.

Migranţii interceptaţi de Coasta de Gardă libiană, susţinută de Uniunea Europeană, sunt de obicei ţinuţi în centre de detenţie la sosirea pe mal, dar recent câteva astfel de locaţii au fost închise şi grupuri mari de imigranţi au fost lăsaţi să plece.

Citește și : Jean-Claude Juncker a fost externat din spital

Organizaţii pentru drepturile omului au criticat dur eforturile susţinute de Uniunea Europeană pentru a scădea numărul şi frecvenţa traversărilor migranţilor prin Mediterana Centrală către sudul Europei, în special către Italia. Ele argumentează că migranţii reveniţi în Libia sunt deseori ţintele torturii, muncii forţate şi abuzurilor sexuale şi sunt expuşi riscurilor ce apar din conflictul militar izbucnit în zona oraşului Tripoli în luna aprilie.